Web Analytics Made Easy - Statcounter

داور جشنواره سراسری شعر دوبیتی رباعی و رضوی با بیان اینکه ۱۱۵۰ اثر شعر در جشنواره شعر دوبیتی رباعی رضوی بررسی شد گفت: حضرت امام رضا(ع) خود دوبیتی سرا بوده و ۱۰۵ بیت از ایشان به یادگار مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدرضا سنگری شامگاه یکشنبه در آئین اختتامیه جشنواره ملی شعر دوبیتی و رباعی رضوی اظهار داشت: همدان پایتخت شعر دوبیتی است و پس از انقلاب اسلامی نیز پایتخت رباعی بوده است هر چند که مردم همدان قدردان آن و نگهدار آن نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: اینجا جایگاه بزرگی است که آبشخور شعر دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بوده و روزگاری که گاه نامه میلاد از همدان به جبهه‌ها می‌رسید تنها کاغذ زری را که دست به دست می‌گشت و شعر دفاع مقدس را به ما می‌رساند منشا آن از همدان بوده است.

سنگری با بیان اینکه خوشحالیم که به این جشنواره در همدان پرداخته می‌شود، گفت: پس از پالایش مرحله اول آثار به دست من رسید و از حدود 538 رباعی که مرور کردم و حدود یک چهارم این رباعی‌ها دوبیتی بود ضمن اینکه میزان دوبیتی کمتر بود و افق دوبیتی‌ها هم فراتر از رباعی بود که جای بررسی دارد.

وی بیان کرد: حضرت امام رضا(ع) خود دوبیتی سرا بوده و 105 بیت از ایشان به یادگار مانده است، مجموع سروده‌هایی که در عصر پیامبر تشویق شدند در الغدیر می‌توانیم ببینیم.

داور جشنواره سراسری شعر دوبیتی و رباعی رضوی افزود: اگر ادب الحسین(ع) و مجموعه سروده‌های حضرت اباعبدالله(ع) آفاق تازه‌ای برای سرودن به روی شما باز می‌شود که تنفسی در فضای شعری است و اگر دیوان امیرالمومنین(ع) را بخوانید حتی حضرت در لابه‌لای نهج البلاغه شعر سروده است.

سنگری اظهار داشت: امام رضا(ع) شاعر دوست و شاعرنواز بود که از ایشان 105 بیت باقی مانده که به آنها علاقه زیادی داشته است.

وی بیان کرد: قرآن می فرماید دو پرتگاه یأس و غرور همیشه در کنار انسان است و خطرناکتر از این دو در کنار انسان وجود ندارد و امام رضا(ع) نیز در اشعار خود به این دو نکته اشاره می‌کرد.

داور جشنواره سراسری شعر دوبیتی و رباعی رضوی اظهار داشت: عمده سروده‌ها زیارتی بود و حضرت امام در اشعار مغفول بود ضمن اینکه لغزش‌های وزنی، اشکالات قافیه و بهم ریختگی نحوی در برخی سروده‌ها وجود داشت که لازم است شاعران بازنگری و بازخوانی اشعار خود را مورد توجه داشته باشند.

وی اعلام کرد: امیدواریم زمینه بین‌المللی شدن این جشنواره در خور شخصیت آن امام همام فراهم شود.

انتهای پیام/

R41405/P1357/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۳۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود

ایسنا/لرستان مدیر مرکز لرستان شناسی دانشگاه لرستان گفت: اقوام ایرانی، جغرافیا، زبان، ادبیات و فرهنگ آنان سرمایه‌های اصلی انسانی، فرهنگی، طبیعی و اقلیمی ایران زمین هستند و ایران این میراث عظیم را ارج می‌نهد و قدر می‌شناسد.

علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به فراخوان جشنواره سراسری اقوام ایران زمین، بیان کرد: امسال برای چهارمین بار به قصد معرفی و پاسداشت این سرمایه‌های عظیم ملی و قومی جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود.

دبیر علمی چهارمین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین ادامه داد: در این جشنواره مرکز لرستان‌شناسی، معاونت فرهنگی دانشگاه لرستان، جهاد دانشگاهی واحد لرستان، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و بنیاد لرستان‌شناسی مشارکت دارند.

نوری با بیان اینکه چهارمین جشنواره سراسری «اقوام ایران‌زمین» در لرستان ۲۵ اردیبهشت برگزار می‏‌شود، اضافه کرد: امیدوارم این جشنواره بتواند مثل سال‌های گذشته بلکه بهتر از آنها در تحکیم هویت ملی و در عین حال در شناسایی گستره و عمق و تنوع زبان و ادبیات و فرهنگ و هنر اقوام ایران زمین مؤثر باشد.

وی تصریح کرد: این جشنواره سراسری چند کارگروه دارد که از جمله آنها می‌توان به سه کارگروه اصلی و مهم آن یعنی علمی، هنری _ فرهنگی و اطلاع‌رسانی اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: در بخش علمی آن که به عهده مرکز لرستان‌شناسی است و با مسئولیت این مرکز انجام می‌شود، چند سمینار علمی با موضوعاتی شامل تاریخ اساطیری لرستان، گردشگری و ظرفیت‌های آن در لرستان و زبان و ادبیات لرستان برگزار می‌شود، این در حالی است که تاکنون نیز چند کارگاه و برنامه ازجمله کارگاه آبشارهای لرستان و اردوی علمی آبشارشناسی توسط کمیته علمی جشنواره برگزار شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود